Matsvinn: Tips & Inspirasjon

Studenter er faktisk blant de som kaster mest mat. Vi har tatt en prat med Ronny Adde som er kokk og leder for SiA Mat og drikke i Grimstad. Han gir deg tips og inspirasjon til hvordan du kan begrense matsvinn og lage noe skikkelig digg av det du har av rester i kjøleskapet.

Okonomiyaki (Asiatisk pannekake)

Du trenger:

  • 1/2 hodekål 
  • 1 gulrot 
  • 1 løk 
  • 1 ss salt 
  • 2 ss soyasaus 
  • 90 gram hvetemel 
  • 1 dl vann 
  • 2 egg 
  • 2 vårløk 
  • ca 3 skiver bacon 
  • rester av kylling tilsvarende 1 lår 

     

    Okonomiyakisaus: 

    • 1 dl østerssaus 
    • 1 ss ketsjup 
    • 1/2 ss worcestersaus 

    Sriracha-majones: 

    • 1,5 dl majones 
    • 1,5 ss sriracha 

Slik gjør du:

  1. Bland sausene og ha dem i hver sin serveringsskål. 
  2. Finsnitt grønnsakene. 
  3. Hvis du bruker rå kylling eller kjøtt bør du skjære det i tynne strimler og steke det i stekepannen først. 
  4. Ha så grønnsaker og stekt kjøtt/kylling i en bolle. Tilsett salt og rør det inn i blandingen. Tilsett egg, mel og soyasaus. Rør det hele godt sammen. 
  5. Varm opp stekepannen med olje på middels varme. Hell på røre til en pannekake. Lag dem gjerne litt små. Da er de enklere å snu. Legg på lokk. 
  6. La pannekaken steke under lokk i ca 5-7 minutter til den er gjennomstekt. Da snur du pannekaken og lar den få steke like lenge på den andre siden.