Pakketips til deg som skal flytte på hybel

Er du en av mange studenter som skal flytte på hybel i løpet av sommeren? Vi hjelper deg med noen tips til hva du bør pakke med deg!

Det er alltid spennende å flytte til et nytt sted. Enten du flytter langt hjemmefra, eller bare noen kilometer, kan det være greit å tenke litt ekstra gjennom hva du bør pakke i esken – eller sekken, om du flytter lett. 

Praktiske ting du bør ha med: The basics

Uavhengig av hvor du flytter fra og hvor du flytter til, er det noen grunnleggende ting du bør ha med – som kanskje er fort å glemme. Her er en liten huskeliste:

 • Dyne, pute, sengetøy
 • Håndklær og toalettpapir
 • Kjøkkenutstyr (Stekepanne, gryte, bestikk, servise, redskap, kniver, fjøler, litermål og liknende. Hør gjerne med foreldre, besteforeldre, onkler og tanter om de har noe å bidra med.)
 • Bøtte, kluter, vaskemidler og eventuelt støvsuger
 • Skittentøyskurv

Møbler: Undersøk hva som følger med

For å unngå å stå på innflyttingsdagen og ha dobbelt opp med møbler kan det være lurt å undersøke hva som allerede står på hybelen du skal flytte inn i, enten du skal bo privat eller hos oss.

Detaljer av interiør på en hybel

De møblene du ønsker utover dette er du nødt til å ha med selv. Noen ønsker å ha nattbord, kommode, TV-møbel, ekstra bokhylle, et ekstra lite spisebord eller sofabord og liknende. Et tips her er å ta med kun det du vet at det er plass til – og kanskje til og med vente med å ordne de ekstra møblene til etter du har overtatt. 

På noen av våre studentboliger har vi gjenbruksrom, sjekk med SiA hvilke bygg det gjelder. Her kan du levere inn ting du selv ikke trenger og som kan være til glede for andre, eller du kan finne noe du selv har behov for. Tingene må være hele og i god stand. Vi tar dessverre ikke imot tekstiler.

Et annet tips, i og med at studentøkonomien kan være trang, er å undersøke hvilke møbler som gis bort eller selges i området du skal flytte til. Mange skal kvitte seg med møbler som passer perfekt på hybelen – så kanskje du både kan spare penger og få litt inspirasjon!

Interiør: Gjør det hjemmekoselig 

Mange vil sette sitt eget preg på hybelen, men det kan være begrenset med plass og begrenset hva du får med deg på første flyttelass. Husk også at det finnes regler for hva du kan henge på veggene. Mange av våre boliger har bildelister hvor du kan henge bilder.

Hybel innredet med planter og annet interiørSe hvor mye en plante eller to gjør for hybelen!

En ting vi anbefaler alle å ha på hybelen er en plante, eller gjerne flere. Det er bevist at planter gjør mye for trivsel på små plasser, som for eksempel hybler. Om du skal flytte langt hjemmefra kan et tips være å få en avlegger fra en plante enten foreldrene dine eller besteforeldrene dine har hjemme hos seg. Da kan det hjelpe både på hjemlengselen og trivselen. Og hvis du ikke har grønne fingre, kan kanskje en kunstig plante være løsningen? 

Andre ting som kan gjøre mye for trivselen, som kan være greit å pakke med seg hvis du har plass, er for eksempel: 

 • Plakater
 • Pyntepute
 • Sengeteppe
 • Bordlampe
 • Blomstervase
 • Lysestake
 • Speil
 • Teppe

Disse tingene er selvsagt ikke nødvendige, og kan også fylles på med etter hvert som du har bodd deg litt til på ditt nye sted. 

Masse lykke til med flyttingen!